eng / hun

photoSynth

Önellátó médiaművészeti szimpózium
Pécs, 2018. június 13-16.

Programterv

A műhelyek leírásai

1. The Anonymous Anthropocene
(John-Patrick Ayson, State University of New York - Buffalo)

A résztvevők különféle, ajánlott, vagy egyénileg választott, kép-, fotó-, hang-, zene- vagy videómanipuláló, iOS vagy Android alkalmazást töltenek le készülékeikre, majd ezekkel az alkalmazásokkal tematikus fotók, képek, vizuális jelenségek, hangok, zenék vagy videófilmek létrehozásához látnak pécsi vagy pécs-környéki nyersanyagokat rögzítve a szimpózium első három napja során. Ezeket az anyagokat aztán feltöltik egy, közösen fejlesztett Tumblr oldalra, hogy nyilvánosan elérhetőek legyenek. Ezeket az anyagokat aztán John-Patrick szerkesztésében, egy egységes mű formájában mutatják be az utolsó napon, június 16-án.

Hol? Makker (Király u. 48.) + a város kiválasztott helyein • Mikor? június 13. 10-12h; június 14. 13-15h; június 15. 14-16h • Kinek? kreatív mobil-appok iránt érdeklődőknek (max 2-3 fő!) • Nyelv: angol

2. Minimal power - maximum noise! (Vincze Ferenc, Kelemen Márton)

Tudtad, hogy csupán három alkatrészből összerakhatsz egy négyszögjel-oszcillátort? Itt magad is kipróbálhatod ezt! A workshop során bemutatunk néhány egyszerű oszcillátort és más analóg áramkört, amelyek egy szintetizátorban is használhatóak. Szeretnéd tudni, hogyan? Ezek a pici eszközök olyan kevés áramot igényelnek, hogy egy kisebb napelemről is táplálhatóak!

Hol? PTE-Művészeti Kar Zsolnay E33. épület udvara • Mikor? június 13. 13-15 • Kinek? hangszintézis, DiY iránt érdeklődőknek (max. létszám 12 fő) • Nyelv: magyar + angol

3. Electronic Creatures - (Ralf Schreiber)

Egy kísérletező és gyakorlat-orientált workshop. A legegyszerűbb eszközt ismerjük meg ahhoz, hogy “élőhöz hasonlító” gépeket készítsünk analóg oszcillátor-áramkörök segítségével. Az oszcillátorok visszacsatolhatóak, ezáltal egyszerű interakciók jönnek létre, emellett pedig egyszerű neuronális hálózatok szimulálhatóak. A workshop során kicsi robot-kreatúrákat építünk, melyek apró mozgásukkal, finom hangjukkal vonják magukra a figyelmet. Ezek a gépek extrémen alacsony energiaigényű áramkörökre épülnek, és napelemmel működtethetőek. Külsejük megtervezéséhez újrahasznosított anyagokat használunk, amelyeket a hulladékból nyerünk.

Hol? Makker (Király u. 48.) • Mikor? június 14. 16-18h (Makker); június 16. 16-18h (Balokány-liget) Kinek? bárkinek (max. létszám 16 fő) • Nyelv: angol + magyar

4. Eco-pet találkozó (Bánházi Abigél)

Hogyha nincs még ’eco – pet’-ed, akár meg is építheted! Napelemes kisállatok készítése, ahol csak a te fantáziád szabhat határt! Kizárólag újrahasznosított, vagy újrahasznosítható anyagokból.

Hol? Nádor Galéria előtti placc • Mikor? június 15. 14-16h • Kinek? bárkinek • Nyelv: magyar + angol

Regisztráció: A workshop-okon történő közreműködés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ami a photosynth@hangfarm.hu címre küldött levéllel lehetséges, június 11-ig.

Az események várható sorrendje